Aureto
Auretos vinmark og produktion er transformeret fra konventionelt, til nu at være en biodynamisk og fremtidssikret vinproduktion med egen kompost og gær, dyr i marken, pyrolyse anlæg og andre projekter på tegnebrættet, som gør dette label
til en stærk spiller langt ude i fremtiden.
Vinmarkerne er situeret omkring luksus- og spahotellet Coquillade
i landsbyen Gargas i Luberon området.
Foto by Estellane Photographies
Aphélie rosé
115,- (inkl. moms)
IGP Méditerranée, rose 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
Druerne høstes tidligt om morgenen og presses direkte for at undgå at oxidation påvirker vinen på nogen måde og for at bevare den naturlige friskhed. Den skånsomme behandling af druerne giver vinen en ekstraordinær gennemsigtighed og lethed. Saften gærer i rustfri ståltanke med naturlig gær fra vinmarken i en temperatur-reguleret proces. Den resulterende vin er kendetegnet ved en fin og delikat rosa nuance, der minder om mandler og kirsebærblomster. Dette indtryk forstærkes af vinens aromaer, som er underbygget af noter af kirsebær og jordbær. I smagen kombineres middelhavsurter og citrusfrugter med en raffineret mineralitet, mens noter af grønne oliven giver en kritisk kontrast.
Foreslåede mad- og vinparringer:
Grillet græskar, sauterede svampe, frisk gedeost eller endda en simpel spaghetti alle vongole - denne raffinerede rose er den perfekte ledsager til jordnære, rustikke retter, der kan nydes ved poolen.
Terroir:
Vinmarker med en gennemsnitsalder på ca. 15 år er plantet på forvitret kalksten med et højt jernindhold, hvilket giver jorden dens karakteristiske okkerfarve.
Druesorter:
41 % Caladoc, 33,5 % Cinsault, 25,5 % Grenache
Alkoholprocent: 13 %.
Drikketemperatur: 10-12 °C
Lagringspotentiale: 3 år
Certifikater:
Gold medal. Concours Général Agricole, Paris 2023
Gold medal. Mondial du Rosé, Vinalies 2023
Silver Medal. Mundus Vini 2023 International Competition
Økologisk vin certificeret af FR-BIO-01
Aphélie blanc
115,- (inkl. moms)
IGP Méditerranée, hvid 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
Druerne høstes tidligt om morgenen og presses direkte for at undgå at oxidation påvirker vinen på nogen måde og for at bevare den naturlige friskhed. Den skånsomme behandling af druerne sikrer vinens ekstraordinære friskhed og elegance. Saften gærer i rustfri ståltanke ved hjælp af naturlige gær fra vinmarken i en temperatur-kontrolleret proces. Den resulterende vin er kendetegnet ved komplekse aromaer.
I næsen er der modne abrikoser, honningdugmelon og vinmarkens fersken samt den karakteristiske "garrigue"-note fra Luberon-området. I munden er der en raffineret, velintegreret syre med en god balance mellem friskhed og dybde. I eftersmagen møder modne gule frugter en stimulerende mineralitet og salthed.
Foreslåede mad- og vinparringer:
En rå forårsgrøntsags-snacking-tallerken, frisk brød med olivenolie eller Taboulé med sine myntearomaer - vinen er en versatilt ledsager til mad til hverdag.
Terroir:
Vinstokke med en gennemsnitsalder på ca. 20 år er plantet på forvitret kalksten med et højt jernindhold, hvilket giver jorden dens karakteristiske okkerfarve.
Druesorter:
39 % Roussanne, 31 % Viognier, 14 % Clairette,
12 % Rolle, 4 % Marsanne
Alkoholprocent: 13 %
Drikketemperatur: 8-10 °C
Lagringspotentiale: 3 år
Certifikater:
Silver Medal. Mundus Vini 2023 International Competition
Økologisk vin certificeret af FR-BIO-01
Aphélie rouge
115,- (inkl. moms)
IGP Méditerranée, rød 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
En kort macerationsperiode på flere dage, forsigtig presning, endelig modning i rustfri ståltanke. Opstaldning og organisk syreopdeling, samt seks måneder på fint bærme. Unik filtrering med diatoméjord.
Med en klar granatfarvet nuance i glasset byder vinen på en næse af mørke skovfrugter og kirsebær med fine krydrede, urte- og nøddeagtige noter, efterfulgt af brombær, kirsebær og sorte hyldebær i smagen. Robuste, men modne tanniner og en afbalanceret frugtsyre lader vinens friskhed og livlighed komme til udtryk. En langvarig krydret finish vil gøre dig ivrig efter at tage endnu en slurk.
Foreslåede mad- og vinparringer:
Denne saftige årgang med mørke bær, afrundede tanniner og en harmonisk finish passer til grillede grøntsager samt svinekød, fjerkræ, lammegryde og cassoulet. Den passer også perfekt til snackplader med salami og skinke. En assertiv rødvin, der kan nydes hver dag.
Terroir:
Vejrforvitret kalksten med et højt jernindhold giver jorden karakteristiske farver. Lavbundsjorden indeholder erosionsmateriale beriget med moseaflejringer fra Alperne, som for det meste er oxideret, hvilket giver anledning til de grå nuancer. Zonerne varierer fra sandede til lerholdige.
Druesorter:
Chenanson, Cabernet-Sauvignon og Petit Verdot
Alkoholprocent: 13,5 %
Drikketemperatur: 12-14 °C
Lagringspotentiale: 2 - 4 år
Priser og certifikater:
Økologisk dyrkning certificeret af FR-BIO-01
UDSOLGT
UDSOLGT
Elyo rosé
195,- (inkl. moms)
IGP Méditerranée, rose 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
Druerne høstes tidligt om morgenen og presses direkte for at undgå, at oxidation påvirker vinen på nogen måde, og for at bevare den naturlige friskhed. Den skånsomme behandling af druerne giver vinen en ekstraordinær gennemsigtighed og lethed. Saften gærer i rustfri ståltanke med naturlig gær fra vinmarken i en temperatur-kontrolleret proces. Den resulterende vin er karakteriseret ved en delikat rosa nuance. I næsen kombineres en subtil note af søde kirsebær med eksotiske aromaer som banan og passionfrugt. I smagen er den meget modne årgang afslører kraftige noter af vilde jordbær og litchi med et strejf af orientalsk karry. Smagen er varm og stimulerende, men aldrig overvældende. Denne fine balance giver en spændende vin, som er en perfekt partner til mad.
Foreslåede mad- og vinparringer:
Klassiske pandestegte, middelhavsretter, grillet græskar, sauterede svampe, frisk gedeost eller endda en simpel spaghetti alle vongole - det jordnære middelhavskøkken er den perfekte ledsager til denne raffinerede rose.
Terroir:
Vinstokke med en gennemsnitsalder på ca. 25 år er plantet på forvitret kalksten med et højt jernindhold, hvilket giver jorden dens karakteristiske okkerfarve.
Druesorter:
63 % Grenache, 23 % Caladoc, 11 % Mourvèdre,
3 % Syrah
Alkoholprocent: 13,5 %
Drikketemperatur: 10-12 °C
Lagringspotentiale: 3 år
Certifikater:
Silver Medal. Mundus Vini 2023 International Competition
Økologisk vin certificeret af FR-BIO-01
Elyo blanc
195,- (inkl. moms)
IGP Méditerranée, hvid 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
Druerne høstes i hånden i små kasser tidligt om morgenen og afkøles derefter i kølebeholdere for at forhindre oxidation, der påvirker vinen på nogen måde, og for at bevare den naturlige friskhed. Den skånsomme behandling af druerne sikrer vinens ekstraordinære delikatesse og elegance. Saften gærer i rustfri ståltanke ved hjælp af naturlig gær fra vinmarken i en temperatur-kontrolleret proces. Den resulterende vin er kendetegnet ved meget komplekse aromaer. I næsen er der modne abrikoser, honningdugmelon og vinmarksfersken samt eksotiske noter af ananas og passionsfrugt. Smagen byder på raffineret, velintegreret syre med en god balance mellem friskhed og dybde. I eftersmagen møder moden gul frugt en stimulerende mineralitet og salthed.
Foreslåede mad- og vinparringer:
Let fjerkræ i en morkel- og flødesauce, grønne og hvide asparges med hollandaisesauce, komplekse terriner baseret på fisk/fjerkræ, and à l'orange eller en klassisk paella, upasteuriseret gede-/fåreost.
Terroir:
Vinstokke med en gennemsnitsalder på ca. 25 år er plantet på en ædel kalksten med et højt jernindhold, som giver jorden dens karakteristiske okkerfarve.
Druesorter:
51 % Viognier, 42,5 % Marsanne, 6,5 % Roussanne
Alkoholprocent: 13 %
Drikketemperatur: 8-10 °C
Lagringspotentiale: 3-5 år
Certifikater:
Silver Medal. Mundus Vini 2023 International Competition
Økologisk vin certificeret af FR-BIO-01
Elyo rouge
195,- (inkl. moms)
IGP Méditerranée, rød 2021
Produktion og beskrivelse af vinen:
Druerne høstes i hånden tidligt om morgenen. Efter en nat i en kølecontainer bliver de afstammet, sorteret og overført til rustfrie ståltanke til gæring i mash. Mosten gærer ved hjælp af naturlige gær fra vinmarken i en temperatur-kontrolleret proces og presses derefter omhyggeligt efter en tre ugers macerations-periode. Malolactisk gæring og yderligere modning af vinen finder sted i betonæg. Beholderens særlige materialeegenskaber og form er med til at give en usædvanlig frugtagtig og harmonisk vin med ekstremt velintegrerede, kraftige tanniner. En smuk mørk rubinrød farve i glasset, med noter af Amarena-kirsebær og sorte oliven i næsen. I smagen kombineres en fin, nøddeagtig struktur med sukkulent saftighed og længde.
Foreslåede mad- og vinparringer:
Rødt kød fra grillen, røgede grøntsager, stærkt krydrede gryderetter med Mediterrane ingredienser og den klassiske parring med modne hårde oste.
Terroir:
Vejret kalksten med en høj jernindhold, som giver jorden dens karakteristiske okkerfarve.
Druesorter:
57 % Grenache og 43 % Syrah
Alkoholprocent: 14 %
Drikketemperatur: 14-16 °C
Lagringspotentiale: 4-5 år
Certifikater:
Siver Medal. Vinalies Internationales 2023
CAB : Omlægning til økologisk dyrkning 3. år
UDSOLGT
UDSOLGT
Solale rosé
345,- (inkl. moms)
AOC Ventoux, rosé 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
Hele drueklaser af håndplukkede druer, presset over flere timer. Gæring i keramiske amforaer, lagring på fuld bundfald i seks måneder, enkelt aftapning efter malolaktisk gæring. Filtrering med kiselgur og efterfølgende aftapning.
I glasset lysende rød, næsten Blanc de Noir-agtig.
I næsen aromaer af grapefrugt og appelsincyster. Lyse vilde bær konkurrerer med eksotisk ananas-frugt om det subtile krydderi af rosmarin og sort oliven.
Blød, cremet og velintegreret frugtsyre understreger den exceptionelle kvalitet af denne vin. Kraftfuld tekstur med fin automatik, der aldrig virker alkoholisk eller sød.
Foreslåede mad- og vinparringer:
Denne gourmet-rosé passer rigtig godt til middelhavskøkken som moussaka eller bouillabaisse eller til mere eksotiske, let krydrede retter som sursød svinekød eller kylling colombo.
Terroir:
Forvitret kalksten med et højt jernindhold giver jorden karakteristiske farver. Jorden i lavlandet indeholder erosionsmateriale beriget med moseaflejringer fra Alperne, som for det meste er oxideret, hvilket giver anledning til de grå nuancer. Zonerne spænder fra sandede til lerrige.
Druesorter:
60 % Syrah og 40 % Grenache
Alkoholprocent: 13,5%
Drikketemperatur: 8-10 °C
Lagringspotentiale: 3-5 år
Priser og certifikater:
Meininger's International Rosé Awards
Økologisk dyrkning certificeret af FR-BIO-01
Solale blanc
345,- (inkl. moms)
AOC Ventoux, hvid 2022
Produktion og beskrivelse af vinen:
Cuvee fra delvis maceration og presning af hele drueklaser. Gæring i amforaer og barrique. Lagring på gæren i et halvt år. Én aftapning efter biologisk syrereduktion.
Lys strågul i glasset, gul kødfuldhed i næsen, frugt, der minder om fersken og honning, melon. Urteagtig, krydret friskhed i smagen, minder om laurbær og jordbærtræ, komplekse strukturer, kraftig krop, cremet, meget velbundet frugtsyre, kraftig vin med fin syrlig elegance. Stor potentiel lang finish.
Foreslåede mad- og vinparringer:
En vin i topklasse med et naturligt tilhørsforhold til det fine køkken, såsom fiske- og fjerkræterriner, grønne og hvide asparges med hollandaisesauce, kanin i sennepssauce, oksekød, and à l'orange eller paella. Vinens komplekse struktur passer også til intenst smagende grøntsager og raffinerede, komplekse kød- eller fiskeretter. Med deres intense, cremede smag er alle varianter af upasteuriseret ost en perfekt platform for denne usædvanlige vin fra syden.
Terroir:
Forvitret kalksten med et højt jernindhold giver jorden karakteristiske farver. Jorden i lavlandet indeholder erosionsmateriale beriget med moseaflejringer fra Alperne, som for det meste er oxideret, hvilket giver anledning til de grå nuancer. Zonerne spænder fra sandede til lerrige.
Druesorter:
75 % Roussanne og 25 % Grenache blanc
Alkoholprocent: 13 %
Drikketemperatur: 8-10 °C
Lagringspotentiale: 3-5 år
Priser og certifikater:
Sølvmedalje, Concours Général Agricole, Paris 2023
Økologisk dyrkning certificeret af FR-BIO-01
Marc de Provence
345,- (inkl. moms)
Eau de Vie 43.8 °C
Produktion og beskrivelse af vinen:
Dejilig fyldig, aromatisk, men afbalanceret brændevin.
50 cl.
Alkoholprocent: 42 %
Drikketemperatur: 18 °C
Er varen udsolgt?
Vi prøver at lagerføre alle vine gennem hele året, med undtagelse af rosévinene, som vi har på lager i sommerhalvåret. Det kan dog ske at enkelte vine er udsolgte hos os eller hos vores producenter. Med introduktionen af nye vine eller nye årgange kan der ligeledes opstå forsinkelser ift. indkøb og levering fra producenten.
Mangler du en vare eller undrer dig over at den er udsolgt, så tag fat i os ved skrive eller ringe. Vi hører gerne fra dig med dine spørgsmål eller ønsker.
Restaurantsalg og erhvervskunder
Er du som restauratør, vin-forhandler, kommune eller firma interesseret i vores sortiment, er du velkommen til at tag fat i os via mail eller på telefonen.
Privat vinsmagning
Forkæl dig selv og dine venner, familie eller kolleger med en hyggelig aften med en privat vinsmagning.
Når du bestiller en privat vinsmagning med Vinocama vil vi gøre vores yderste for at forkæle jer og give jer en god oplevelse. Vi kommer hjem til dig og præsenterer forskellige vine
Skriv til os og oplys om, hvornår du kunne tænke dig at afholde din vinsmagning, samt dine kontaktoplysninger. Skriv også gerne antal på deltager og hvor du gerne vil afholde arrangementet hen. Vi kommer på de fleste steder på Sjælland.